babyhealth

Profylax

Tänk om det verkligen går att förebereda sig inför en förlossning? Tänk om det är så att allt du hört eller känner till om förlossningar; hur plågsamt det är, vad jobbigt det är osv. inte behöver vara sant – för dig? Tänk om det faktiskt går att skapa förutsättningar för en drömförlossning?

Vad?  BabyHealth erbjuder dig som gravid och din partner en unik kurs i förlossningsförberedelse. En kurs som ger dig kraften, lusten och möjligheten att förbereda dig och glädjas inför en oförglömlig dag i ditt liv. Dagen då du får hålla ditt barn i dina armar för första gången!

Ordet profylax betyder egentligen “förebyggande åtgärd” och  förknippas idag av de flesta  med psykoprofylax som är andnings- och avslappningstekniker som används för att slappna av och fokusera under förlossningen.  Vår kurs skiljer sig på många områden med traditionella profylax- och psykoprofylaxkurser. Den främsta skillnaden är att vi inte lägger  fokus på andningsteknik, så kallad profylaxandning, utan baserar vår kurs kring verktyg och tekniker från yoga, mindfulness och meditation Vår kurs grundar sig i övertygelsen om att du & kroppen vet hur ni skall föda.  Bara vi skapar de förutsättningar som behövs!  Det gäller bara att “inte stå i vägen för sig själv” som det heter.

Hur? Vårt kursupplägg följer inte en fast mall utan anpassas efter varje enskild deltagares unika behov och önskemål. På vår kurs får du som skall föda och du som skall stödja enkla och effektiva verktyg för mental träning, avslappning och smärthantering som vi sedan starten 2007 utvecklat i vår verksamhet för gravida, som yogalärare, doulor och kroppsterapeuter. Vi försöker i största möjliga mån ta fram just det verktyget DU har användning för. Vi är alla olika och därför tror vi inte heller att  “samma sko passar alla”.  Som en röd tråd genom hela kursen ligger frågan:

Vad skall till för att din förlossning blir lättare/positivare/ mer fantastisk och glädjefylld än du någonsin hade kunna föreställa dig var möjligt?

Vår profylaxkurs varar cirka tre timmar. Vi håller löpande kurser i grupp och privat. Du finner aktuella kursdatum för profylax i grupp i vårt schema. För privat profylaxkurs kontakta Lisa för tidsbokning.

Kostnad? Profylax i grupp (minimum 3 deltagare): 1295:- Profylax privat: 1895:-(par) 1595:- (singel). Fika & kompendium ingår. Möjlighet till delbetalning finns. Fråga gärna!  OBS! Profylax räknas som friskvård, så be er arbetsgivare stå för hela eller delar av kostanden!

Vem håller i kursen?

Lisa är grundare av BabyHealth och är utbildad doula genom svenska organisationen för doulor, ODIS, och har gått en fördjupningskurs för doulor för den världskände franske förlossningsläkaren och författaren Michel Odent. Andra centrala inspirationskällor är holländska Anna Verwaal, grundare av From the Womb to the World, Carolyn Anthony, grundare av The Center for Women’s fitness och svenska Susanna Heli som skrivit boken ”Föda utan rädsla”. Kurser genom Access Consciousness® har varit mycket betydelsefullt för Lisas sätt att arbeta med sina klienter, vars verktyg för personlig utveckling bidragit till att öka medvetenheten kring vilka möjligheter vi har att skapa vår egen verklighet och förändra vår tillvaro.

Lisa har undervisat i yoga sedan 2004 och sedan Babyhealth grundades 2007  har Lisa haft förmånen att träffa och undervisa hundratals gravida kvinnor i yoga med förlossningsförberedande inriktning varav många vittnat om hur mycket BabyHealths kurser bidragit till en positiv förlossningsupplevelse (läs gärna mer under referenser ).

I BabyHealhs kontaktnät finns barnmorskor, osteopater, akupunktörer, kinesiologer, homeopater, sjukgymnaster, amningsrådgivare och läkare. Alla bidrar på sitt sätt med bred kunskap och expertis när vi skapar och utvecklar våra kurser efter vår bästa förmåga där du som gravid kvinna står i centrum med dina unika behov.

Lisa är i grunden statsvetare, pratar flytande danska, engelska och spanska och är stolt mor till två barn, vars födslar bidragit mer än något annat till djupare förståelse och respekt för födandets krafter och psykologi! Läs gärna hennes berättelse i webtidningen Babyvärlden