babyhealth

BirthYoga™ instruktörsutbildning

Förlossningsförberedande prenatal yoga &  rehabiliterande postnatal yoga.

Välkommen till en omfattande yogautbildning där du lär dig mer om hur yoga kan bidra till en tryggare och behagligare graviditet, förlossning och första tid efteråt.

BirthYoga™ är en spännande fusion mellan olika yogaformer, mindfulness och tekniker inom mental träning och personlig utveckling som grundarna till BabyHealth omsorgsfullt skapat som svar på gravida och nyförlösta kvinnors unika behov. Hör gärna vad tidigare deltagare säger om kursen: 

När? Utbildningsmodul 1 (Prenatal BirthYoga) och utbildningsmodul 2 (Postnatal BirthYoga) hålls löpande över hela året i Malmö och Stockholm. Varje modul (prenatal/postnatal) är fristående och du kan välja att gå endast en  av utbildningarna eller båda två efter vad som passar dig.

* Modul 1: Prenatal BirthYoga Malmö 2018. Lördag 13 oktober kl 10-17 (introduktion) & fredag 23 november kl 16-19 (diplomering). Studier digitalt på distans häremellan.

* Modul 2: Postnatal BirthYoga Malmö 2018-2019. Lördag 24 november kl 10-14 (introduktion) & lördag 19 januari 2019 l kl 10-14 (diplomering). Studier digitalt på distans häremellan.

Innehåll? BirthYoga är en gedigen instruktörsutbildning och innefattar övningar, tekniker och verktyg som på ett kraftfullt sätt bidrar till både mor och barns välbefinnande. Utbildningen är uppdelad i två separata och fristående moduler: prenatal (förlossningsförberedande gravidyoga) och postnatal (rehabiliterande mamma-babyyoga).  Du väljer själv om du vill gå en eller två utbildningar.

Varje utbildningsmodul sträcker sig över cirka två månader enligt följande upplägg:

Introduktionsträff: Introduktion och presentation av kursinnehåll och genomgång av utbildningens grundläggande teori, praktik och filosfi.

Härefter följer veckor av strukturerad digital undervisning på distans via din dator, surfplatta eller mobil. Du kan följa undervisningen i din egen takt och får tillgång till omfattande digitalt utbildningsmaterial i form av teoretiska och praktiska instruktionsvideos, ljudinspelningar samt noggrant utvalda hemuppgifter som är utformade efter att hjälpa dig att så snart som möjligt efter utbildningen få användning av BirthYoga. Varje vecka håller vi uppföljningsmöten via telefon där du har möjlighet att ställa frågor och hålla kontakten med övriga kursdeltagare.

Avslutning och diplomering: Kurssammanfattning, redovisning av hemuppgifter samt diplomering.

* Modul 1: Instruktörsutbildning Prenatal Birthyoga. Förlossningsförberedande gravidyoga.

Hur kan yoga bidra som fysisk, mental och emotionell förberedelse inför förlossning?

 • Genomgående kurstema: trygghet , andning, avslappning och mental träning.
 • Yes & no no’s i yoga för gravida; genomgång av lämpliga  yogaställningar och vad man bör undvika
 • Andningsteknik. Vad, hur och varför?
 • Hur skapar man ett program och/eller en klass för gravida yogadeltagare?
 • Förlossningens olika faser; hur kan yoga bidra?
 • Det viktiga stödet; partnerns roll. Praktiska övningar.

* Modul 2: Instruktörsutbildning Postnatal Birthyoga. Rehabiliterande mamma-babyyoga.

Hur kan yoga rehabilitera och läka kroppen efter graviditet och förlossning?

 • Teori: kroppen efter graviditet och förlossning. Fysiska förändringar.
 • Bäckenbotten och den viktiga knipträningen; hur, vad och varför.
 • Magen: diastasis recti (delad magmuskulatur).
 • Yes & no no’s. Vilka yogaövningar lämpar sig och vad bör man undvika?
 • Yoga efter kejsarsnitt.
 • Humörsvängningar och post partum depression – yoga som verktyg.
 • Praktisk tillämpning – hur skapar man en klass/ett program för nyblivna mammor?
 • Välgörande yogaövningar och massage för bebis.

För vem?

För alla som önskar specialkompetens i att undervisa i förlossningsförberedande prenatal yoga och rehabiliterande postnatal yoga. Särkilt lämplig kurs om du redan idag arbetar som yogalärare, barnmorska, BVC-sköterska, kroppsterapeut, doula, personlig tränare etc.

Vilka håller kursen?

Lisa Persson och Sasha Veldman Wolf är båda internationellt utbildade yogalärare och doulor och har lång erfarenhet av yogaundervisning på flertalet yogastudios i både Sverige och Danmark. År 2007 var de var bland de första i Sverige med att starta en verksamhet (BabyHealth) med syfte att erbjuda specialanpassad yogaundervisning, massage och friskvård enbart till gravida, barn och nyblivna föräldrar.

Sedan företaget bildades har de undervisat hundratals gravida och nyblivna föräldrar i förlossningsförberedande gravidyoga och rehabiliterande mamma-babyyoga, profylaxkurser och babymassage. De har även medverkat som instruktörer på yogautbildningar  i Stockholm, Malmö och Köpenhamn.

Lisa och Sasha är utbildade doulor genom ODIS (Organisationen för doulor i Sverige) och har medverkat som stöd för föräldrarna under förlossningar och har på nära håll sett hur yoga kan bidra till en positiv förlossningsupplevelse.

Som komplement till yogaundervisningen erbjuder BabyHealth även specialnpassade massagebehandlingar till gravida och nyförlösta mammor och håller kurser för föräldrar i spädbarnsmassage.

Idag bedriver de sin verksamhet i Malmö och Höllviken och har ett nära samarbete med barnmorskor inom förlossningsvården, delar lokaler med Frejakliniken och håller kurser i samarbete med rehabcentrum för kvinnor med förlossningsskador.

Investering:  

Prenatal BirthYoga: 6900 SEK (exkl. moms).

Postnatal BirthYoga: 6900 SEK (exkl. moms)

Rabatterat pris för båda kurser,  Prenatal och Postnatal: 12000 SEK (exkl. moms)

Delbetalning möjlig, fråga gärna!

Ansökan & övrig information:

www.babyhealth.se  Tel 0705-779858

lisa@babyhealth.se och sasha@babyhealth.se