babyhealth

 

BirthYoga™ instruktörsutbildning 

Förlossningsförberedande prenatal yoga &  rehabiliterande postnatal yoga.

Välkommen till en omfattande yogautbildning där du lär dig mer om hur yoga kan bidra till en tryggare och behagligare graviditet, förlossning och första tid efteråt.

BirthYoga™ är en spännande fusion mellan olika yogaformer, mindfulness och tekniker inom mental träning och personlig utveckling som grundarna till BabyHealth omsorgsfullt skapat som svar på gravida och nyförlösta kvinnors unika behov. Hör gärna vad tidigare deltagare säger om kursen: 

Innehåll? BirthYoga™ är en omfattande utbildningsmodul och innefattar noggrant utvalda och specialanpassade övningar, tekniker och verktyg och som på ett effektivt och kraftfullt sätt bidrar till både mor och barns välbefinnande. Utbildningen ger dig specialkompetens i att arbeta med gravida kvinnor och nyblivna mammor. Efter kursen kommer du att känna dig trygg i att använda BirthYoga™ som redskap och komplement i ditt nuvarande arbete som t. ex. yogalärare, barnmorska, personlig tränare, kroppsterapeut, doula etc. Vårt mål med utbildningen är en positiv upplevelse av graviditet, förlossning och första tid efteråt för dig och dina klienter.

Utbildningen innefattar 38 undervisningstimmar.

 

Prenatal yoga. Förlossningsförberedande yoga.

Hur kan yoga bidra som fysisk, mental och emotionell förberedelse inför förlossning?

 • Genomgående kurstema: trygghet , andning, avslappning och mental träning.
 • Yes & no no’s i yoga för gravida; genomgång av lämpliga  yogaställningar och vad man bör undvika
 • Andningsteknik. Vad, hur och varför?
 • Hur skapar man ett program och/eller en klass för gravida yogadeltagare?
 • Förlossningens olika faser; hur kan yoga bidra?
 • Det viktiga stödet; partnerns roll. Praktiska övningar.

 

Postnatal yoga. Yoga efter graviditet och förlossning.                                                     

Hur kan yoga rehabilitera och läka kroppen efter graviditet och förlossning?

 • Teori: kroppen efter graviditet och förlossning. Fysiska förändringar.
 • Bäckenbotten och den viktiga knipträningen; hur, vad och varför.
 • Magen: diastasis recti (delad magmuskulatur).
 • Yes & no no’s. Vilka yogaövningar lämpar sig och vad bör man undvika?
 • Yoga efter kejsarsnitt.
 • Humörsvängningar och post partum depression – yoga som verktyg.
 • Praktisk tillämpning – hur skapar man en klass/ett program för nyblivna mammor?
 • Välgörande yogaövningar och massage för bebis.

För vem? För alla som önskar specialkompetens i att undervisa i förlossningsförberedande prenatal yoga och rehabiliterande postnatal yoga. Särskilt lämplig kurs om du redan idag arbetar som yogalärare, barnmorska, BVC-sköterska, kroppsterapeut, doula, personlig tränare etc.

Vilka håller kursen? Lisa Persson och Sasha Veldman Wolf är båda internationellt utbildade yogalärare och doulor och har lång erfarenhet av yogaundervisning på flertalet yogastudios i både Sverige och Danmark. År 2007 var de var bland de första i Sverige med att starta en verksamhet (BabyHealth) med syfte att erbjuda specialanpassad yogaundervisning, massage och friskvård enbart till gravida, barn och nyblivna föräldrar.

Sedan företaget bildades har de undervisat hundratals gravida och nyblivna föräldrar i förlossningsförberedande gravidyoga och rehabiliterande mamma-babyyoga, profylaxkurser och babymassage. De har även medverkat som instruktörer på yogautbildningar  i Stockholm, Malmö och Köpenhamn.

Lisa och Sasha är utbildade doulor genom ODIS (Organisationen för doulor i Sverige) och har medverkat som stöd för föräldrarna under förlossningar och har på nära håll sett hur yoga kan bidra till en positiv förlossningsupplevelse.

Som komplement till yogaundervisningen erbjuder BabyHealth även specialnpassade massagebehandlingar till gravida och nyförlösta mammor och håller kurser för föräldrar i spädbarnsmassage.

Idag bedriver de sin verksamhet i Malmö och Höllviken och har ett nära samarbete med barnmorskor inom förlossningsvården, delar lokaler med Frejakliniken och håller kurser i samarbete med rehabcentrum för kvinnor med förlossningsskador.

När & Var? 1-5 februari 2017 i MALMÖ på Yoga Kendra (www.yogakendra.se)

19-23 april 2017 i Stockholm (plats fastställs inom kort)

Vid intresse hålles utbildningen även på andra orter i Sverige och Danmark.

Pris: 8900 kr (inkl moms). Delbetalning möjlig. I priset ingår fika, kursmaterial och diplom samt fri tillgång till BabyHealths schemalagda kurser och klasser i gravidyoga och mamma-babyyoga i Malmö och Höllviken.

Bokning & intresseanmälan: Skicka namn, adress och telefonnummer till lisa@babyhealth.se så återkommer vi med närmare information samt ansökningsformulär.